Direct naar de inhoud.
  • Samenwerken aan en in Musselkanaal
  • Inwoners in actie
  • Doe ook mee!
> de aanpak

Yke Siebenga is niet bang voor lege stellingen in ’t Puntje

Steeds meer inwoners van Musselkanaal en omgeving die moeite hebben om de financiële eindjes aan elkaar vast te knopen, weten de weg te vinden naar ruilwinkel ’t Puntje in Musselkanaal.

De ruilwinkel ging op 19 oktober vorig jaar van start in een zeecontainer. Er werden echter zoveel kledingstukken, schoenen, speelgoed, boeken en huishoudelijke artikelen ingebracht, dat enkele maanden later twee units in gebruik zijn genomen. Nog steeds op de locatie tegenover de buurtmoestuin aan de Anjerstraat in het dorp.

Geen jubileumfeest
“We hadden de eerste verjaardag graag uitbundig willen vieren met verschillende leuke activiteiten”, vertelt Yke Siebenga. Zij is de initiatiefnemer van ’t Puntje binnen het project Levendig Musselkanaal. “Maar vanwege de coronacrisis is dat helaas op dit moment niet mogelijk.”

Goed gevoel
“Het is niet echt een ruilwinkel zoals die aanvankelijk is opgericht om mensen met een kleine portemonnee te ondersteunen”, benadrukt Yke. “Ik krijg namelijk zoveel spullen die een tweede kans verdienen, dat mensen met een minimum inkomen per keer gratis vijf artikelen mee mogen nemen. Ik woon in de buurt van de winkel en ik ken veel bewoners persoonlijk. En ach, als ze een keer zes in plaats van vijf artikelen willen meenemen, is dat geen enkel probleem. Het geeft gewoon een goed gevoel als mensen met een blij gezicht de deur uitlopen.”

Sociaal bewogen
De sociaal bewogen inwoonster van Musselkanaal merkt dat het de laatste maanden steeds drukker wordt in ’t Puntje. “Veel minima zijn de schaamte voorbij en stappen over de drempel. Niet alleen om gratis artikelen uit te zoeken, maar ook om een praatje te maken en een kop koffie te drinken.”

Yke is niet bang voor lege stellingen in ’t Puntje. “Nee hoor, er komen gelukkig nog steeds veel mensen langs die bruikbare spullen over hebben, waarmee ze andere mensen kunnen helpen.”

Ruilwinkel ’t Puntje is geopend op maandag van 10.00 tot 12.00 uur en op dinsdag en woensdag van 10.00 tot 12.30 uur. U wilt meer informatie? Bel dan 06-49173359.

Bron: Kanaalstreek, 30 november 2020