Direct naar de inhoud.
  • Samenwerken aan en in Musselkanaal
  • Inwoners in actie
  • Doe ook mee!
> de aanpak

Yke opent ruilwinkel

Zaterdag 19 oktober wordt ruilwinkel ’t Puntje geopend aan de Anjerstraat. De ruilwinkel is een van de bewonersinitiatieven in de collectieve ruimte in Musselkanaal. Na de sloop van woningen is hier ruimte ontstaan voor dromen en wensen van bewoners en organisaties. Je bent van harte uitgenodigd voor de opening om 13.00 uur.

Ruilwinkel ’t Puntje is voor iedereen die niet altijd even makkelijk rond kan komen en wat extra hulp kan gebruiken. Maar ook voor mensen die goede spullen over hebben die een tweede kans verdienen.

Yke:
“Iedereen heeft wel iets op zolder liggen waar een ander blij mee kan worden gemaakt. Het is zonde als dat daar blijft liggen. Bovendien kunnen we er andere mensen mee helpen. Het valt niet voor iedereen altijd mee om rond te komen. Als ik met de ruilwinkel mensen kan helpen, dan is dat perfect!”

Dromen en wensen waarmaken in de collectieve ruimte
De ruilwinkel is een van de initiatieven die is ontstaan in de collectieve ruimte. Aan de Anjerstraat en het terrein aan de Begoniastraat en de Geraniumstraat zijn woningen gesloopt. Er is een grote collectieve ruimte ontstaan. Deze terreinen en het LTS park worden opnieuw ingericht. Bewoners, organisaties en bedrijven kunnen een deelgebied adopteren. Een unieke kans om samen een prachtige collectieve ruimte te maken.