Direct naar de inhoud.
  • Samenwerken aan en in Musselkanaal
  • Inwoners in actie
  • Doe ook mee!
> de aanpak

Vernieuwers met denk- en doekracht gezocht!

Kom dinsdag 18 juni naar de units aan de Anjerstraat. Musselkanaal regelt het zelf wel: Sociale onderneming in spé zoekt vernieuwers met denk en doe-kracht!

Voorzitter van Stichting Dorpsbelangen Ben Schomaker ziet het al voor zich: ‘Musselkanoalsters regelen zelf het beheer van de collectieve ruimte in de Florawijk. We zijn zelf eigenaar van de grond, gebruiken de grond zoals we dat als dorp graag willen, zorgen dat alles er mooi uitziet en dat er wat te doen is. Er gebeuren al veel mooie dingen. Er is nu een unieke kans en het past heel goed bij ons dorp. Door de dingen slim te organiseren kunnen we winst maken en daarmee het dorp verbeteren. Dat kan over van alles gaan: onderhoud van het groen, maar ook het creëren van werkgelegenheid, burenhulp of tegengaan van eenzaamheid.’

Sociale ondernemingen zijn een vrij nieuwe beweging: ze starten omdat ze maatschappelijk verschil willen maken, impact willen maken en doen dit zelfstandig door (op termijn) financieel op eigen benen te staan.

Het opzetten van een sociale onderneming past heel goed bij het hoofddoel van de gebiedsontwikkeling: ervoor zorgen dat Musselkanaal een zelfstand dorp is en blijft. Daarom is er geld en expertise beschikbaar voor het lostrekken van een sociale onderneming.

Ben Schomaker: ‘Dorpsbelangen zal dit niet zelf gaan trekken, maar wil heel graag de sociale onderneming van de grond krijgen. Het grove idee is er. Nu zijn er vernieuwers nodig met denk en doe-kracht. Ben of ken jij degene die:

  • Gelooft in sociaal ondernemen
  • Het een uitdaging vindt om soms tegen de stroom in de zwemmen
  • Creatief is met het opzetten verdienmodellen
  • Impact wil maken?

We zoeken ook mensen die creatief zijn met het opzetten van verdienmodellen of weten hoe je subsidies aanvraagt.

Kom langs op een koffiemoment om hierover in gesprek te gaan. Dit is op 18 juni a.s. om 19.30 uur in de units aan de Anjerstraat. Aanmelden wordt gewaardeerd: Dit mag via mail@benschomaker.nl

Graag tot 18 juni a.s.!