Direct naar de inhoud.
  • Samenwerken aan en in Musselkanaal
  • Inwoners in actie
  • Doe ook mee!
> de aanpak

Sjaak Hartman is benieuwd of hij nóg meer kan besparen

Sjaak Hartman woont aan de Schoolstraat in Musselkanaal. Hij houdt zich al jaren bezig met energiebesparing, maar wilde graag weten of hij nog meer acties kon ondernemen. Afgelopen zomer maakte hij een afspraak met een energiecoach.

“Mijn huis staat op een oude fundering, maar is twintig jaar geleden helemaal opnieuw opgebouwd. Ik heb tijdens de bouw al veel energiebesparende maatregelen genomen, zoals dubbele beglazing en een geïsoleerde vloer.” Sjaak maakte twee jaar geleden gebruik van een speciale subsidie van de gemeente Stadskanaal voor isolatie van de bovenverdieping. Het huis ligt namelijk aan een drukke weg. Het leverde hem niet alleen een lagere energierekening op. “We hebben nu ook veel minder geluidsoverlast.”

Toch profijt van Energiecoach

Sjaak was benieuwd of de energiecoach hem nog iets kon leren. “Baat het niet, dan schaadt het niet! Ik was benieuwd of er nog punten waren waar ik nog niet aan had gedacht.” De energiecoach gaf hem tips over het aanbrengen van tochtstrippen en het vervangen van lampen. “Met die extra tochtstrips is onze woning helemaal ‘up to date’ met de isolatie. Op dit moment is hij bezig met hybride verwarming door zonnepanelen. Die liggen al zes jaar op zijn dak. 

Nu tijdelijke verduurzamingssubsidie

“Ik zou anderen zeker aanraden om ook een afspraak te maken. Het is zonde wanneer je geld laat liggen doordat je niet weet hoe je eenvoudig kunt besparen op de energiekosten. Ik weet zeker dat veel mensen zich zullen verbazen over wat er mogelijk is!” Een afspraak met een energiecoach is gratis en vrijblijvend. Inwoners uit Musselkanaal die overwegen om hun woning te isoleren, kunnen tot en met 31 december 2021 gebruik maken van een speciaal aanbod waardoor het met de tijdelijke verduurzamingssubsidie Musselkanaal extra interessant is.

Meer weten? Ga naar Jouwbespaarcoach.com/musselkanaal