Direct naar de inhoud.
  • Samenwerken aan en in Musselkanaal
  • Inwoners in actie
  • Doe ook mee!
> de aanpak

Huiseigenaren krijgen advies over energiegebruik

Een honderdtal huiseigenaren in Musselkanaal krijgt in de komende maanden vrijblijvend advies over hun energieverbruik aangeboden. Hiermee krijgt Musselkanaal een unieke pilot.

Pilot
Ben je huiseigenaar in de Heesterbuurt, het Musselpark of Havenkade – Marktkade? Dan kan het zijn dat je tot een van de honderd geselecteerden behoort die mee kunnen doen aan de pilot. De bewoners die deel kunnen nemen worden hier door middel van een brief op de hoogte gebracht. Het doel is om energie te besparen. Uit onderzoek is gebleken dat het energieverbruik van deze huizen verhoudingsgewijs hoog is.

Het programmabureau van het Regionaal Woon- en Leefbaarheidsplan Oost-Groningen voert de pilot uit, afgekort als RWLP in (zie www.RWLP.nl) en is mede gefinancierd door de Provincie Groningen.

Advies
De eigenaren krijgen advies van een energiecoach. Met deze tips kunnen zij hun energienota verlagen. De huishoudens worden vooraf geïnformeerd met een brief. Het staat je vrij om wel of niet aan deze pilot deel te nemen. Omdat je met deze tips een besparing kunt doen op de energienota, gaan we er vanuit dat vrijwel alle bewoners van de geselecteerde woningen mee willen doen. De resultaten zullen in de zomer van 2020 duidelijk zijn. Aan de hand hiervan kunnen ook plannen gemaakt worden om andere woningeigenaren in Musselkanaal deel te laten nemen aan dit project.