Direct naar de inhoud.
  • Samenwerken aan en in Musselkanaal
  • Inwoners in actie
  • Doe ook mee!
> de aanpak

BAG terrein wordt opnieuw ingericht

Het BAG terrein wordt opnieuw ingericht. Bewoners, organisaties en bedrijven kunnen een deelgebied adopteren. Een unieke kans om samen een prachtige collectieve ruimte te maken.

Aanleg paden
Op het BAG terrein worden gravilin paden aangelegd. Deze paden liggen ook op het LTS park. Gravilin is een nieuw concept voor asfalt en is gemaakt van natuurlijke producten, denk aan lijnzaadolie.

Speeltuin
In het midden van een terrein is een afzetting gemaakt. Dit wordt een gevlochten heg. Hier wordt de speeltuin naar toe verplaatst. Dezelfde speeltoestellen worden teruggeplaatst.

Vlindertuin/insectentuin
Op de hoek van Begoniastraat en de Gladioolstraat wordt een vlindertuin aangelegd. Een natuurlijke vijver van ongeveer 20 cm diep wordt afgegraven. Planten en struiken worden geplaatst.

Bloembakken
In totaal zijn er vier bloembakken geplaatst aan de Begoniastraat. Er zijn sierappelbomen in geplant. Deze straat wordt straks versmald en is niet meer toegankelijk voor auto’s.

RC baan, trapveldje, graffitibord en meer
Voor de invulling van het BAG terrein zijn al een aantal initiatieven. Er komt een RC baan, hier wordt geracet met radiografisch bestuurbare auto’s. Er is ruimte voor invulling van de Lindenborgh. Een trapveldje wordt aangelegd en er komt een graffitibord.

Heb je ook een goed idee voor de invulling? Neem contact op met Ben Schomaker van Dorpsbelangen, mail@benschomaker.nl.