Direct naar de inhoud.
  • Samenwerken aan en in Musselkanaal
  • Inwoners in actie
  • Doe ook mee!
> de aanpak

BAG terrein wordt opnieuw ingericht

Het BAG terrein wordt opnieuw ingericht. Bewoners, organisaties en bedrijven kunnen een deelgebied adopteren. Een unieke kans om samen een prachtige collectieve ruimte te maken.

Aanleg paden
Op het BAG terrein worden gravilin paden aangelegd. Deze paden liggen ook op het LTS park. Gravilin is een nieuw concept voor asfalt en is gemaakt van natuurlijke producten, denk aan lijnzaadolie.

Speeltuin
In het midden van een terrein is een afzetting gemaakt. Dit wordt een gevlochten heg. Hier wordt de speeltuin naar toe verplaatst. Dezelfde speeltoestellen worden teruggeplaatst.

Vlindertuin/insectentuin
Op de hoek van Begoniastraat en de Gladioolstraat wordt een vlindertuin aangelegd. Een natuurlijke vijver van ongeveer 20 cm diep wordt afgegraven. Planten en struiken worden geplaatst.

Bloembakken
In totaal zijn er vier bloembakken geplaatst aan de Begoniastraat. Er zijn sierappelbomen in geplant. Deze straat wordt straks versmald en is niet meer toegankelijk voor auto’s.

De Groene Kiosk
In het voorjaar van 2021 wordt de Groene Kiosk in gebruik genomen. Leerlingen van groep 7 en 8 van CBS De Lindenborgh gaan hier hun droom realiseren. In de kiosk is straks iedereen welkom voor een gratis kop koffie of thee.

“Wat zou het mooi zijn als we een plek kunnen maken waar iedereen kan komen en elkaar kan ontmoeten. Van jong tot oud. En niemand sluiten we buiten. We horen er allemaal bij.” Groep 7 en 8.

Dierenweide
Straks vind je kleine huisdieren op het BAG-terrein. Konijntjes, cavia’s en kleine sierkippen. Jolanda: “Veel kinderen zijn dol op dieren. Maar niet alle kinderen hebben thuis een huisdier. In de dierenweide kunnen ze straks dieren verzorgen en knuffelen.”

Heb je ook een goed idee voor de invulling? Neem contact op met Ben Schomaker van Dorpsbelangen, mail@benschomaker.nl.