Direct naar de inhoud.
  • Samenwerken aan en in Musselkanaal
  • Inwoners in actie
  • Doe ook mee!
> de aanpak

Er wordt gewerkt aan de Anjerstraat!

Ben Schomaker (stichting Dorpsbelangen Musselkanaal): “In juni vorig jaar presenteerde de bewonerswerkgroep de ontwerpen op het Diemerplein en nu staan er units aan de Anjerstraat en is het eerste straatwerk gelegd. Het is vanaf nu mogelijk voor bewoners, organisaties en bedrijven om een deelgebied te adopteren. Dit is een unieke kans voor Musselkanaal om samen een prachtige collectieve ruimte te maken.”

Pluktuin

Jeroen: “Ik hoorde dat we deze ruimte zelf konden inrichten. Ik heb altijd al interesse gehad voor bloemen en planten. Mijn buren helpen mee! Samen maken we een prachtige tuin!”

Buurtmoestuin

Ina: “Veel kinderen denken dat tomaten zomaar op je bord kommen te liggen. En dat boontjes in de grond groeien. Ik ben samen met mijn zoon zelf gaan kweken. Ik ben begonnen met een zakje tuinkers voor op de leverpastei. Daarna tomaten. Als ik dat kan, dan kan ik meer. Nu hebben we thuis een moestuin. Toen ik hoorde van dit initiatief wilde ik graag aan de slag. Het is prachtig om dit samen te gaan oppakken!”

Bijenstal

Stefan: ‘Ik ben nu vier jaar bezig met bijen. In februari zag ik een aantal bijen op een krokus zitten. Dat had ik nog nooit gezien zo vroeg in het jaar. Ik ging op zoek naar informatie. Inmiddels ben ik bijen gaan houden en heb ik meerdere volken.’

Theo: ‘Enige jaren terug organiseerde ik op mijn werk een workshop korfvlechten. De imker vertelde prachtige verhalen! Ik begon ook boeken over bijenhouden te lezen en besloot al snel om ook bijen te gaan houden!”

Facebookpagina Bijenvrienden Musselkanaal

Ruilwinkel ’t Puntje


Yke: “Iedereen heeft wel iets op zolder liggen waar een ander blij mee kan worden gemaakt. Het is zonde als dat daar blijft liggen. Bovendien kunnen we er andere mensen mee helpen. Het valt niet voor iedereen altijd mee om rond te komen. Als ik met de ruilwinkel mensen kan helpen, dan is dat perfect!”

Openingstijden Ruilwinkel ‘ t Puntje
De ruilwinkel is iedere dinsdag geopend van 9.00 tot 12.00 uur en iedere zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur.

Facebookpagina ruilwinkel ’t Puntje