Direct naar de inhoud.
  • Samenwerken aan en in Musselkanaal
  • Inwoners in actie
  • Doe ook mee!
> de aanpak

Project Kerkstraat – Badstraat

Nieuwbouw energiezuinige woningen Musselkanaal in volle gang!

Lefier bouwt 3 eengezinswoningen en 12 levensloopgeschikte energiezuinige woningen aan de Kerkstraat en Badstraat in Musselkanaal. De woningen zijn rond de zomervakantie klaar om opgeleverd te worden aan de nieuwe huurders. De woningen worden gebouwd door Gebroeders Benus b.v. uit Musselkanaal.

Levensloopgeschikt
Met een slaapkamer en badkamer op de begane grond zijn de nieuwe woningen geschikt voor zowel ouderen als kleine gezinnen.

Nul-op-de-Meter
De woningen zijn “Nul-op-de-Meter”. Deze woning wekt met zonnepanelen zelf energie op. Een warmtepomp zorgt voor verwarming en warm water. De installaties in de woningen leveren bij normaal verbruik net zoveel energie op als er in de woning wordt verbruikt. De woningen hebben geen gasaansluiting.

Huurprijs
De 15 woningen zijn allemaal sociale huur. Dat wil zeggen dat je huurtoeslag kunt aanvragen. De huurprijs van deze woningen is € 633,25. Hierbij komt nog een bedrag dat je betaalt voor de Energie Prestatie Vergoeding. Dit is voor de eengezinswoningen en bedrag van € 90,82 en voor de levensloopgeschikte woningen € 67,80. De prijs verschilt omdat de woningen in oppervlakte verschillen.

Hoe kom ik in aanmerking?
Je moet ingeschreven staan bij Thuiskompas. De woningen worden vanaf 18 januari 2021 op de site van Thuiskompas aangeboden. Je kunt reageren tot 31 januari 2021. Dus let op! Wil je in aanmerking komen voor een woning, dan moet je zelf reageren via de website van Thuiskompas. Bij de toewijzing wordt gekeken naar uw inschrijfduur. Degene die de langste inschrijfduur én daarbij een passend inkomen heeft, komt als eerste in aanmerking voor een woning.

Vragen?
Heb je vragen? Neem contact op met Lefier en vraag naar de RNU medewerker voor het project Kerkstraat – Badstraat. Dit kan door te bellen met 088 20 33 00 of via info@lefier.nl.