Direct naar de inhoud.
  • Samenwerken aan en in Musselkanaal
  • Inwoners in actie
  • Doe ook mee!
> de aanpak

Noodfonds Stadskanaal: als je een redelijk inkomen hebt en toch niet rondkomt

“Mensen die werken en door hoge energiekosten toch niet uitkomen, voor die doelgroep is ons eigen noodfonds”, vertelt wethouder Jur Mellies over het Noodfonds Stadskanaal. “Bijvoorbeeld een echtpaar dat nog geen AOW krijgt en samen méér verdient dan EUR 1.947,22.  Altijd kwamen ze goed uit. Maar het energiecontract liep af, de energiekosten gingen met een flink bedrag omhoog. Ook andere dingen zijn duurder geworden. En ineens lukte het niet meer om rond te komen.  Dit echtpaar is niet gewend om bij de gemeente aan te kloppen voor hulp. Maar juist voor deze mensen is er het Noodfonds Stadskanaal.”

Bijdrage uit noodfonds

Zo vat wethouder Jur Mellies samen waar het om gaat bij het Noodfonds. Het bedrag dat hij noemt is het bedrag voor echtparen en samenwonenden zonder AOW. De bedragen voor bijvoorbeeld mensen met AOW en alleenstaanden of alleenstaande ouders staan op de website van de gemeente. Iedereen die daarboven zit en in de problemen komt, kan een bijdrage uit het gemeentelijke noodfonds aanvragen.

Een gift

Een bijdrage uit het noodfonds is een gift. Je hoeft dus niks van dat bedrag terug te betalen, ook niet op een later moment. De gemeente kijkt bij de beoordeling vooral naar het besteedbaar inkomen. Dat is het bedrag dat overblijft per maand als alle vaste lasten zijn betaald. Als er weinig overblijft, kom je al snel in aanmerking voor een bijdrage. Ook als je een hoger inkomen hebt en bijvoorbeeld een eigen woning hebt.

Aanvragen bijdrage

Op http://www.stadskanaal.nl/noodfonds staan alle bedragen waarboven je inkomen moet zitten om in aanmerking te komen. Ook staat er meer informatie en kun je een bijdrage aanvragen door het contactformulier in te vullen en te versturen. Kom je er online niet uit? Ga dan langs bij een inloopspreekuur van Welstad of bel met de gemeente: (0599) 631 631.