Direct naar de inhoud.
  • Samenwerken aan en in Musselkanaal
  • Inwoners in actie
  • Doe ook mee!
> de aanpak

Naaiatelier aan de Marktstraat

Sinds kort heeft Musselkanaal er een naaiatelier bij: onze vrijwilligster Geertje Bodde is iedere dinsdag en donderdag aanwezig aan de Marktstraat 56a om kleding te repareren of verstellen, tegen een kleine vergoeding. Een kennismaking met Geertje:

‘Ik ben 67 jaar geleden geboren in Mussel en getrouwd in Musselkanaal met mijn man. Na een aantal jaren kwam er een mooi huis in Valthermond -vlakbij Musselkanaal- te koop, daar zijn we naartoe verhuisd. Helaas is in 2001 mijn man overleden, en ik woon nu alleen. Ik heb twee zoons, een dochter, drie schoondochters en inmiddels drie kleinkinderen.

In mijn tienertijd trouwden drie oudere zussen van mij, en ik maakte toen al -met wat hulp- mijn eigen kleding voor die gelegenheden. Ik had er toen al ontzettend veel plezier in.

Voordat ik kinderen kreeg was ik werkzaam in een confectie-atelier. Helaas verhuisde dat bedrijf en kon ik er niet blijven werken. Toch ben ik altijd blijven naaien.

Mijn mooiste opdracht was misschien wel het maken van de trouwjurk voor één van mijn schoondochters. Een hele eer. En prachtig om op de trouwdag de bruid in een door mij gemaakte jurk te zien!

In Musselkanaal hoop ik mensen te kunnen helpen met het verstellen of repareren van hun kleding. Ik ben iedere dinsdag en donderdag van 10 tot 14 uur aanwezig aan de Marktstraat 56A. Mensen kunnen zo binnenlopen, een afspraak maken is niet nodig.’