Direct naar de inhoud.
  • Samenwerken aan en in Musselkanaal
  • Inwoners in actie
  • Doe ook mee!
> de aanpak

Is ruilwinkel ’t Puntje het beste buurtinitiatief van 2020? Stem ook!

Al meer dan een jaar vind je Yke aan de Anjerstraat in haar ruilwinkel. Yke was een van de 100 deelnemers aan Kern met Pit 2020. Voor de provincie Groningen is ze genomineerd als beste buurtinitiatief. Stem ook op Yke, zodat de ruilwinkel kans maakt op de trofee en een prijs van maar liefst 1500 euro! Als iedereen in Musselkanaal zijn stem uitbrengt zou dat fantastisch zijn!

Yke: “Iedereen heeft wel iets op zolder liggen waar een ander blij mee kan worden gemaakt. Het is zonde als dat daar blijft liggen. Bovendien kunnen we er andere mensen mee helpen. Het valt niet voor iedereen altijd mee om rond te komen. Als ik met de ruilwinkel mensen kan helpen, dan is dat perfect!”

Kern met Pit
Al meer dan 40 jaar daagt Kern met Pit mensen in heel Nederland uit om hun droom voor hun buurt binnen een jaar te realiseren. Van het opzetten van een buurtmoestuin tot het aanleggen van een speeltuin en het restaureren van een molen tot bouwen van een klusschuur voor de buurt en het organiseren van een dorpstoneelstuk: als het de directe omgeving maar een impuls geeft.

Breng je stem uit!
Stem vanaf 4 januari tot en met 20 januari via www.kernmetpit.nl en vergroot zo de kans voor Yke op de trofee én een prijs van maar liefst 1.500 euro. Op 23 januari 2021 wordt bekend wie de winnaars zijn van elke provincie.

De finale
De winnaars gaan door naar de landelijke finale van Kern met Pit tijdens het We doen het Samen! Festival op 5 juni. Daar maken zij kans op de Gouden Pit van 3.000 euro.