Direct naar de inhoud.
  • Samenwerken aan en in Musselkanaal
  • Inwoners in actie
  • Doe ook mee!
> de aanpak

Egge is met pensioen

In de collectieve ruimte is Egge Hulshof, leermeester/uitvoerder van het Workout team eigenlijk niet weg te denken. Toch moeten we het nu zonder hem doen want 8 maart nam hij afscheid. Egge gaat met pensioen.

Het is al weer bijna vier jaar geleden dat de Gebiedsontwikkeling Musselkanaal van start ging. Door de sloop van woningen, die deels in het centrum herbouwd zijn, ontstonden lege ruimten in de Florawijk. Deze ruimte wilden we inrichten als Collectieve ruimte. We kozen er voor om de werkzaamheden van de basisinrichting van deze ruimte in eigen beheer uit te laten voeren door een Workout team, een team van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en vrijwilligers.

Egge Hulshof, die bij de gemeente al jarenlang zijn sporen bij het team Beheer en Onderhoud had verdiend, werd aangesteld als leermeester/uitvoerder. Het resultaat mag er zijn. Onder zijn leiding werd de inrichting van de zowel het gebied van de Anjerstraat, het LTS park en het gebied van de Begoniastraat/Azaleastraat/Geraniumstraat
voortvarend ter hand genomen. Ook bood het Workout team hulp bij de uitvoering van bewonersinitiatieven.

Aan de Anjerstraat werden kantoorunits geplaats. Hierin vond het Workout team onderdak. Egge stuurde dagelijks niet alleen dit team aan, tevens was hij aanspreekpunt van de deelnemende partners maar zeker ook voor de bewoners. Velen vonden de weg naar zijn kantoor. Men kon altijd bij hen terecht en wanneer er iets opgelost moest worden bood Egge uitkomst.

Door zijn innemende persoonlijkheid, zijn pragmatische werkwijze en zijn humor wist Egge belangen te verbinden en is de Collectieve Ruimte mede geworden zoals het nu is. Ook het functioneren van het Workout team en de bijdrage van Egge aan de begeleiding en ontwikkeling van de leden van dit team mag zeker niet onvermeld blijven. Onder zijn leiding werden mensen in de gelegenheid gesteld werkervaring op te doen en zo te werken aan hun toekomst.

Door het succesvol functioneren van het Workout team wordt momenteel een pilot voorbereid voor een permanente plaats van dit team in Musselkanaal. Wij zijn Egge veel dank verschuldigd voor al hetgeen hij in de afgelopen jaren voor de ontwikkeling van ons dorp en voor het Workout team heeft betekend. Mede door hem kan Musselkanaal, ook in de toekomst, een zelfstandig dorp blijven! Als partners van de Gebiedsontwikkeling en mede namens alle “Muzzelknoalsers” wensen wij hem toe dat hij vele jaren in geluk en goede gezondheid, samen met zijn vrouw en zijn gezin van zijn welverdiend pensioen mag genieten.

Een ding is zeker, we zullen hem nog vaak een keer in Musselkanaal tegenkomen…….

Egge het ga je goed!