Direct naar de inhoud.
  • Samenwerken aan en in Musselkanaal
  • Inwoners in actie
  • Doe ook mee!
> de aanpak

DorpsBedrijf

In Musselkanaal zijn plannen voor het oprichten van een DorpsBedrijf. Een samenwerkingsverband van, voor en door Musselknoalsters. Het idee is dat dit dorpsbedrijf zich bezighoudt met onderwerpen die in Musselkanaal spelen. Een bedrijf in buurtzaken zou je kunnen zeggen. 

Experiment
Stichting Dorpsbelangen Musselkanaal en de kopgroep DorpsBedrijf willen een experiment opstarten van twee jaar vanaf 1 januari 2021. Tijdens dit experiment gaat de kopgroep samen met inwoners en ondernemers aan de slag met nieuwe dorpsinitiatieven maar ook met al bestaande initiatieven zoals het workout team. Samen ontdekken en leren wat werkt maar zeker ook wat niet werkt.

Work-out team
We zoeken uit of het huidige succesvolle Workout team een onderdeel kan zijn van dit toekomstige DorpsBedrijf. Dit team, dat nu werkt vanuit de unit aan de Anjerstraat, betekent veel voor de buurt en het zou mooi zijn als dit team, ook na de subsidieperiode van Levendig Musselkanaal, kan blijven. 

Ook meedoen?
Wil jij ook meedoen in het experiment van het toekomstige DorpsBedrijf? Sluit je aan en meld je via een app of belletje op 06-11122062 of via mail dorpsbelangenmusselkanaal@gmail.com.

Dorpsbedrijf Musselkanaal: samen werk maken van de buurt!

Publicaties