Direct naar de inhoud.
  • Samenwerken aan en in Musselkanaal
  • Inwoners in actie
  • Doe ook mee!
> de aanpak

Dorpsbedrijf Levendig Musselkanaal

Met ingang van 2021 is een start gemaakt met het opzetten van Dorpsbedrijf Levendig Musselkanaal.

Een bedrijf in buurtzaken, voor, van en door Musselknoalsters. In samenwerking met buurtbewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties worden projecten ontwikkeld met als doel Musselkanaal leefbaar te houden.

Klussen

Ons Workout-Team bestaat uit enthousiaste mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Zij doen bij het Dorpsbedrijf werkervaring op, en kunnen op termijn uitstromen naar een regulier bedrijf.

Het uitvoeren van verschillende soorten klussen is één van de taken die het Dorpsbedrijf met het huidige Workout-Team op zich heeft genomen. Deze klussen kunnen variëren van het zomerklaar maken van een tuin van een particulier, tot het onderhoud van de bloembakken in het centrum. Wij willen dit nog heel graag uitbreiden tot bredere werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld een bezorgdienst of het helpen bij een evenement. Heeft u een suggestie? Laat het ons weten en wij gaan met u kijken naar de mogelijkheden.

Het geld dat wordt verdiend, wordt op een andere manier weer besteed in het dorp.

Dorpsredactie

Ook wil het Dorpsbedrijf zich richten op de communicatie tussen de dorpsbewoners. Alle wensen en ideeën samenbrengen, en samen kijken naar de mogelijkheden. Denk aan een dorpsredactie bestaande uit dorpsbewoners, die samen een dorpskrant gaat uitbrengen. Zo houden we elkaar op de hoogte van alles wat er in het dorp gebeurd.

Samen aan het werk voor een Levendig Musselkanaal!


Ook meedoen?
Wil jij ook meedoen in het experiment van het toekomstige DorpsBedrijf? Sluit je aan en meld je via een app of belletje op 06-11122062 of via mail dorpsbedrijf@levendigmusselkanaal.nl

Dorpsbedrijf Musselkanaal: samen werk maken van de buurt!

Publicaties