Zin in zoet? 😋 Deze appeltaartbolletjes maak je in 15 minuten én er komt geen oven aan te pas. Ideaal om te maken met kinderen. Dus: bakker(tje)s klaar? 👩🍳
Dit heb je nodig voor ±15 stuks:
🍇 50 gram rozijnen
🥄 2 eetlepels geschaafde amandelen
🫘 25 gram dadel (zonder pit)
🥣 100 gram havermout
🥄 2 theelepels koek- of speculaaskruiden
🍎 1 appel
Zo maak je ze:
1. Laat de rozijnen 10 minuten in wat water wellen.
2. Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Laat afkoelen en hak klein.
3. Snijd de dadels heel klein.
4. Laat de rozijnen uitlekken.
5. Doe de havermout met de koek- of speculaaskruiden in een kom en voeg de dadels en de rozijnen toe.
6. Was de appel en rasp hem met een handrasp. Voeg direct toe aan het havermoutmengsel.
7. Kneed het mengsel met de hand tot een samenhangend deeg.
8. Vorm er balletjes van en wentel ze door de gehakte amandelen.
Geniet ervan!