Direct naar de inhoud.
  • Samenwerken aan en in Musselkanaal
  • Inwoners in actie
  • Doe ook mee!
> de aanpak

Aanleg voedselbos De Krioeltuin

Een jaar geleden kwam Annelies met het idee voor een voedselbos op het BAG-terrein. “Het is een mooie dag vandaag! Na een jaar plannen maken en informatie zoeken, begint het nu dan echt.” Dinsdag 4 februari zijn leerlingen van het AOC Terra in samenwerking met het Workout team van ‘Levendig Musselkanaal’ begonnen met de aanplant van het voedselbos. Volgende week dinsdag 11 februari is het bos volledig aangelegd en kunnen de bomen en struiken groeien voor een mooie oogst!

Idee voedselbos
Voor de inrichting van de Anjerstraat, Begoniastraat, Geraniumstraat en LTS park hebben bewoners, organisaties en bedrijven de unieke kans om een deelgebied te adopteren voor hun eigen plan. Zo ontstaat er een prachtige nieuwe buurt. In het bos worden verschillende bomen en struiken geplant waar vruchten aan groeien. Bewoners kunnen naar verwachting ergens deze zomer al de eerste vruchten plukken van de bomen en struiken in hun eigen bos. Annelies gaat ook het onderhoud van het bos coördineren en verzorgen samen met andere bewoners.

Natuurlijk onderhoud
Het bos wordt op een natuurlijke manier onderhouden. Het blad dat van bomen valt gebruiken de bewoners als onkruidbestrijder. En door groenafval te composteren kunnen de bewoners op een natuurlijke manier zorgen voor de groei van de struiken en bomen. Ook het snoeiafval wordt hergebruikt. Hier maken ze bijvoorbeeld vogelnestjes van.

Praktijkles AOC Terra
Jeroen die ook betrokken is bij de pluktuin in Musselkanaal volgt een hoveniersopleiding bij het AOC Terra. Zijn docent vond het een goed idee om bij dit project zijn eerstejaars leerlingen in te zetten. De leerlingen van het AOC Terra uit Emmen en Groningen kunnen met deze praktijkles in Musselkanaal goed de door hen geleerde theorie in de praktijk brengen. De leerlingen krijgen een beoordeling bij de aanplant van het plukbos. Ze kunnen hiermee een certificaat halen voor hun opleiding.